Open ohjeet projektin tekoon

Tavoite: Tehdä blogiin kirjoitussarja Euroopan alueista. Blogin nimi on 8b Euroopassa. Projektissa kirjoitat kuvitteellista matkapäiväkirjaa Euroopan maasta toiseen. Jokaisen pysähdyksen kohdalla esittelet maata ja kaupunkia, jossa vierailet. Yhden oppitunnin aikana ehdit pysähtyä yhteen tai kahteen maahan. Matka eteneminen kootaan Stepmap-sivustolla kartaksi.

Lähteet: Oppikirja, kartasto, itse etsitty materiaali. Linkitä käyttämäsi tietolähteet jokaisen bloggauksen loppuun.

Työn suoritus: Projekti tehdään blogiin parityönä.

Kirjoita teksti ensin word-tiedostoon. Mene sitten osoitteeseen https://8beuroopassa.wordpress.com/. Valitse Kirjaudu sisään sivun oikeasta alareunasta. Valitse tarvittaessa blogi ”8b Euroopassa” ja sitten vasemmalta Posts tai Add new, riippuen siitä kirjoitatko uutta vai jatkatko vanhaa. Jos jatkat vanhaa, paina otsikon alta Edit. Kirjoita bloggauksen otsikko ja leikkaa ja liitä kirjoittamasi teksti bloggaukseen. Voit muotoilla tekstiä, lisätä linkkejä, kuvia ym. Kirjoita bloggauksen alkuun oma ja parisi etunimi! Julkaise kirjoitus. Voit myöhemmin muokata tekstiä, jos huomaat tehneesi virheen tai haluat täydentää tekstiä. Lisää silloin bloggauksen perään teksti Muokattu ja päivämäärä.

Työ edellyttää tutustumista materiaaliin ennalta, lukemista, tiedon keräämistä, suunnittelua ja kirjoittamista. Et saa plagioida eli kopioida suoraan käyttämäsi lähteen tekstiä. Asiat on kerrottava omin sanoin. Et saa laittaa sivulle kuvia, ellei sinulla ole niihin oikeuksia tai kuvat ole käytettävissäsi (esim. cc-lisenssi, free pictures, omat kuvat). Tarkasta siis aina kuvien käyttökelpoisuus. Voit kuitenkin linkittää tekstiä mielenkiintoisiin juttuihin, kuviin, videoihin ja lähdemateriaaliin. Kuvien lisääminen WordPressissä on hieman monimutkaista, apua löytyy esimerkiksi tästä ohjeesta http://aiheet.domnik.net/wordpress-ohjeet/35/kuvat.shtml

Jokainen Euroopan alue pitää sisällään monta maata. Valitse alueen matkaetapiksi yksi tai kaksi kohdetta. Tee jokaisesta alueesta matkaan mukaan etenevä Stepmap-kartta ja liitä tai upota päivitetty kartta jokaiseen päivitykseesi. Stepmap-ohjelman sivun osoite on http://www.stepmap.com/  Joudut ensin kirjautumaan ilmaiseen palveluun ja sen jälkeen voit tehdä karttoja. Ennen ohjelman käytön aloittamista katso sivulta Stepmap Tutorial Video. Ohjelma on englanninkielinen.

Aikataulu: Pysy aikataulussa. Edellisen tunnin bloggauksen on oltava valmis ennen seuraavaa tuntia! Läksyt luetaan ennakkoon, eli opettaja sanoo ja merkitsee Wilmaan ne tulevan tunnin aiheeseen liittyvät kappaleet, jotka pitää olla luettuina tunnille tultaessa. Näen kappaleet myös tästä työohjelmasta:

pe 7.2. Projektin aloitus. Ohjeiden läpikäynti. Bloggaamisen ja Stepmapin harjoittelu.

pe 14.2. Pohjoismaat. Kpl 11 (sivut 68-74)

pe 28.2. Länsi-Eurooppa. Kpl 22-24 (sivut 144-163).

pe 7.3. Välimeren alue. Kpl 16-18 (sivut 104-123).

pe 14.3. Itä-Eurooppa. Kpl 12-15 (sivut 78-103).

pe 21.3. Keski-Eurooppa. Kpl 19-21 (sivut 126-143).

pe 28.3. Bloggausten arviointi.

 

Arviointi: Opettaja arvioi bloggauksesi ja kirjoittamasi blogikommentit. Tärkeää on tiedon esittäminen asiallisesti ja kiinnostavasti. Viimeisellä tunnilla teksteistä tehdään myös kaveriarviointi. Projekti muodostaa merkittävän osan kurssin arviointia.

OPETTAJA AUTTAA JA NEUVOO, KUN TARVITSET APUA. MUTTA YRITÄ ENSIN RATKAISTA PULMA OMIN AVUIN.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s