Ansku ja Ellu Ranskassa

Nykyisen Ranskan valtion katsotaan syntyneen vuonna 843, kun Kaarle Suuren pojanpojat jakoivat Frankkien valtakunnan keskenään Verdunin sopimuksella. Ranskassa on katolilaisia 83%. Ranskan pääkaupunki on Pariisi. Pinta-ala on 643 801 neliökilometriä, ja sen väkiluku on noin 66,5 miljoonaa, kun lukuun otetaan mukaan myös meren takaiset alueet.

Bonsoir!

Tänään lähdimme yhdessä Ranskaan. Meidän lentomme lähti Oslon lentokentältä klo 14.00. Lento kesti noin hieman yli kolme tuntia, joten olimme perillä vähän vaille kuusi. Lentomatka sujui hyvin ja aikakin kului melko nopeasti. Kun lento oli perillä nousimme koneesta ulos ja menimme taksilla viiden tähden hotelliin nimeltä Renaissance Vendome Hotel. Hotellin aulassa näimme jälleen Agronin ja Elmedinin. Vaihdoimme kuulumisia ja päätimme, että liikumme siellä yhdessä. Sovimme, että menisimme kahdeksan aikoihin ulos syömään ravintolaan nimeltä Brasserie Lip. Brasserie Lip on kallis, mutta ruoka on kyllä sen arvoista. Menimme huoneisiimme ja laitoimme tavarat paikoilleen ja rupesimme valmistautumaan. Äkkiä kello olikin jo kahdeksan ja oli aika lähteä ravintolaan. Ravintola sijaitsi boulevard Saint-Germain kadulla metroasema Mabillonissa. Brasserie Lip oli sisustettu vanhanaikaisesti, se oli todella kaunis. Ilta meni nopeasti ja ruoka oli todella hyvää! Meillä oli todella hauskaa. Kun pääsimme hotellille kello oli jo paljon. Teimme iltatoimet ja menimme nukkumaan, sillä aamulla oli aikainen herätys. Olimme päättäneet mennä neljästään Disneylandiin. Aamulla kun heräsimme teimme aamutoimet ja lähdimme taksilla huvipuistoon. Perille päästyämme pojat ilmoittivat, että he maksavat meidätkin. Laitteet olivat mahtavia! Päivä oli todella kiva ja aika kului nopeasti. Illalla lähdimme hotellille ja menimme vielä viimeistä kertaa nauttimaan Ranskalaista ruokaa. Menimme samaan ravintolaan. Ilta oli mukava sekä ruoka ja seura oli hyvää. Menimme hotellille ja laitoimme tavaramme valmiiksi huomista lähtöä varten uuteen kohteeseemme. Kun olimme valmiit teimme iltatoimet ja menimme nukkumaan. Harmi lähteä jo näin pian, olisi ollut kivaa viettää aikaa enemmän täällä upeassa ympäristössä.

Suosittelemme paikkaa kaikille! Oli aivan upea kokemus käydä Pariisissa.
Aamulla kun heräsimme teimme aamutoimet ja lähdimme. Moikkasimme henkilökuntaa Ranskaksi sanoen ”Merci beaucoup et au revoir”, joka tarkoittaa suomeksi  ”Kiitos paljon ja näkemiin”.

 

Lähteet:google kuvahaku, wikipedia

 

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s